O klubu

Opšte je poznato da voda prekriva tri četvrtine površine naše planete, a plave dubine oduvek su vešto skrivale svoje čari i mamile čoveka da ih otkrije.

Okupljeni oko ideje da svaki trenutak svog slobodnog vremena provedemo pod vodom i u prirodi sa ljudima koji dele istu strast, u proleće 2010. godine osnovali smo klub „Naissub“. Prvobitno organizovan kao sportski klub, drugačiji od ostalih kojih je bilo u Nišu, okupljao je ronioce, planinare, penjače i sve one koji vole boravak u prirodi. Dve godine kasnije, sa željom da rad kluba podignemo na viši nivo profesionalnosti, ukinuli smo „nature“ sekciju i Naissub je postao ronilački klub, usko specijalizovan za ronjenje.

Danas klub raspolaže svom potrebnom ronilačkom opremom. Dva kompresora za punjenje ronilačkih boca, dva čamca i dvadesetak kompleta opreme stoje na raspolaganju članovima kluba, kako u toku trajanja obuke, tako i na stažnim ronjenjima.

Obuka ronilaca se vrši po standardima ronilačke asocijacije PADI. Kursevi se održavaju tokom cele godine pri čemu nije potrebno čekati formiranje grupe već se početak obuke određuje u dogovoru sa kandidatima. Obuku vodi sertifikovani PADI instruktor sa preko 25 godina ronilačkog iskustva. Nakon svakog uspešno završenog kursa polaznik dobija međunarodno priznat sertifikat ronilačke acocijacije PADI koji je, pre svega, potvrda znanja i osposobljenosti i koji mu pruža mogućnost ronjenja i rada u ronilačkim centrima širom sveta.

Imajući na umu ideju sa kojom je Naissub i osnovan, trudimo se da svaki trenutak svog slobodnog vremena provedemo roneći. Stoga redovno organizujemo stažna ronjenja na okolnim jezerima na kojima se, uz druženje, usavršavaju ronilačke veštine i stiče preko potrebno iskustvo. Više puta godišnje otputujemo i na more gde istražujemo nove ronilačke lokacije i uživamo u podvodnom svetu kakav nemamo prilike da viđamo svakodnevno.

Osim ronjenju sa bocama (scuba), velika pažnja posvećuje se i ronjenju na dah. Stručni trenerski tim, proverene metode treninga i savremena oprema čine idealne uslove za ozbiljno (ili samo rekreativno) treniranje ronjenja na dah. Takmičari Naissub-a se redovno penju na pobednička postolja na domaćim i inostranim takmičenjima, a neki od njih su i nosioci državnih rekorda.


Od samog osnivanja, Naissub je organizator međunarodnog takmičenja u ronjenju na dah koje okuplja takmičare iz samog vrha svetske ronilačke scene. Danas je „Naissub Apnea Cup“ prepoznatljiv u ronilačkim krugovima kao jedno od bolje organizovanih takmičenja u regionu na kome se redovno obaraju nacionalni rekordi zemalja učesnica.

Budući da je ronjenje neuobičajen i ne toliko poznat sport, više puta u toku godine organizujemo besplatne časove u okviru kojih, svima koji to žele, pružamo mogućnost da se oprobaju u njemu i u bezbednom okruženju otkriju delić onoga zbog čega je svakom od nas ronjenje „ušlo pod kožu“. Tom prilikom ih upoznajemo sa opremom i načinom treniranja i otkrivamo mogućnosti bavljenja ronjenjem kao sportom, vidom rekreacije ili izvorom zarade.

Učite od najboljih! Bilo da ste početnik koji se sprema da napravi svoje prve ronilačke korake ili ste strastveni ronilac koji traži društvo sebi sličnih ljudi, priključite se Naissub ronilačkoj porodici da zajedno uživamo i otkrivamo lepote tako primamljivog podvodnog sveta.

Kategorije tekstova

Brzi kontakt

[contact-form-7 id="1887" title="Kontakt"]