Sofia Freediving Cup 2015

U subotu, 14. marta 2015. godine, u Sofiji je u organizaciji ronilačkog kluba „Seanomad“ održano takmičenje u bazenskim disciplinama ronjenja na dah.

Učestvovalo je 30 takmičara iz 6 zemalja – Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Rumunije i Grčke.

 

Ronilački klub Naissub je na ovom takmičenju predstavljala Milena Radić. U disciplini dinamičke apnee Milena je osvojila srebrnu medalju sa preronjenih 117m. Prvoplasirana je bila takmičarka iz Beograda, Nataša Bošković, sa rezultatom 132m dok je treće mesto zauzela Hristina Tuševa iz Bugarske sa rezultatom 116m.

U disciplini statičke apnee rezultat od 4 minuta i 36 sekundi nije bio dovoljan za medalju pa je Milena zauzela četvrto mesto. Za tri sekunde bolja od nje bila je trećeplasirana takmičarka iz Bugarske Viktoria Danova, dok su zlatnu i srebrnu medalju osvojile Neli Kečeva iz Bugarske sa rezultatom 5 minuta 2 sekunde i Katarina Zubčić iz Hrvatske sa rezultatom 5 minuta.

Za najbolje takmičare u ukupnom plasmanu proglašeni su Katarina Zubčić u ženskoj i Andrej Ropret iz Slovenije u muškoj konkurenciji.

Čestitamo svim učesnicima na pokazanom trudu, a posebno pobednicima na ostvarenim rezultatima. Sve čestitke i organizatoru na uspešno održanom takmičenju i zahvaljujemo se na iskazanom gostoprimstvu.