Državno prvenstvo u plivanju perajima i brzinskom ronjenju

Dana 6. jula 2013. godine, u organizaciji Saveza Organizacija Podvodnih Aktivnosti Republike Srbije (SOPAS), u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u plivanju perajima i brzinskom ronjenju.

Ronilački klub Naissub je na ovom takmičenju nastupio u sastavu Milena Radić – takmičar, Marko Todorović – takmičar i predsednik kluba Vladimir Stojanović – logistička, tehnička i moralna podrška takmičarima.

 

Milena je uspela da se izbori za medalje u konkurenciji žena i to srebrnu u disciplini 50m brzinsko ronjenje i bronzanu u disciplini 50m plivanje perajima.

 

Marko, kome je ovo prvo učešće na takmičenjima, takmičio se u disciplinama 50m i 100m plivanje perajima. Budući da je pre dve nedelje po prvi put u životu zaplivao sa perajima na nogama i znajući da ga na takmičenju očekuje jaka konkurencija izvrsnih plivača, rezultat koji smo postavili kao zadovoljavajuć bio je da svoje dve deonice prepliva za isto vreme kao na treningu.

Vremena sa treninga Marko ipak nije uspeo da ponovi… Plivao je BRŽE i stigao na cilj ranije! 🙂 Na žalost, ovo i dalje nije bilo dovoljno da se probije na vrh tabele ali ga sa punim pravom čini našim junakom dana.

 

Zahvaljujemo se Savezu na odličnoj organizaciji prvenstva i najavljujemo svoje učešće i sledeće godine.