Jesen u Grčkoj

Leto je za ronioce Naissub-a bilo veoma aktivno. Između ostalog, vredno se radilo i na obuci novih članova kako bi mogli da se priključe našim ronilačkim avanturama. Vežbali smo ronilačke veštine u bazenu, usavršavali ih u jezerima i sa nestrpljenjem čekali 18. oktobar 2013. godine.

Konačno je stigao!

Oprema je spakovana, krećemo. Pravac – Halkidiki.
Možda zbog toga što vreme prolazi brže dok se spava, ali utisak svih, sem onih koji su bili za volanom, je da smo veoma brzo stigli na cilj. 🙂 Užurbano smo se smestili u dobro nam poznatu kuću, kratko odmorili i pravac pod vodu.

Jata šarenih riba, neobično velike morske zvezde, jegulje, murine, korali… Pregršt boja kao na reportažama sa televizije. Svaki zaron mamio je osmehe oduševljenja svima, a naročito onima kojima je ovo prvi put da rone u moru. Posebno zadovoljstvo predstavljali su noćni zaroni. Znatiželjne hobotnice među kojima je bilo i prilično velikih primeraka redovno su nam pravile društvo i dozvoljavale nam da se igramo sa njima. Nije bilo straha. Samo igra i uživanje.

Budući da je vreme bilo sunčano a temperatura vode od 20 stepeni na dnu do 22 stepena na površini, ono malo vremena između zarona koristili smo za plivanje, izležavanje na plaži, odbojku na pesku…

Roneći po ceo dan nismo ni primetili kad je došlo vreme za povratak. Proletelo je osam dana čistog hedonizma. 🙂 Zatvaramo sezonu ronjenja u moru i vraćamo se kući. Zadovoljni i dopunjeni pozitivnom energijom obećavamo sebi da ćemo ovakvu akciju ponoviti što pre.

Potpunu galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.