MAD Cup 2012

Dana 7. i 8. decembra 2012. godine, ronilački klub „Naissub“ bio je u Sloveniji na osmom po redu takmičenju u ronjenju na dah – „MAD CUP 2012“ (Maribor Apnea Days).

Takmičari koji su branili boje našeg kluba, Milena Radić, Nataša Bošković i Saša Totić, odmeravali su snage sa još tridesetak veoma jakih takmičara iz Slovenije i Hrvatske.

Prvog dana takmičenja, u disciplini dinamičke apnee bez peraja, Milena je osvojila bronzanu medalju sa preronjenih 103m, Saša je izronio posle 67m dok je Nataša, na žalost, diskvalifikovana zbog potapanja usta nakon preronjenih 100m.

Drugog dana takmičenja su na programu bile discipline statičke apnee i dinamičke apnee sa perajima. U statici, Milena je osvojila zlato sa rezultatom 5’20“, dok je Nataša sa vremenom 4’15“ zauzela peto mesto. U dinamici sa perajima Nataša je osvojila bronzanu medalju sa zaronom od 131m a Milena zauzela peto mesto sa preronjenih 126m.

U ukupnom plasmanu tim ronilačkog kluba „Naissub“ je osvojio bronzu, iza srebrnog ronilačkog kluba „Submania“ i zlatnog „H2O Team Maribor“.

Sve pohvale organizatorima na sjajnom takmičenju! Vidimo se i sledeće godine!